86-17708476248

EN
alle kategorier

Industri Nyheder

Du er her : Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Hvad er forskellen mellem nikkelbaserede legeringsmaterialer og rustfrit stål?

TID: 2021-07-31 HITS: 16

16-1

Hvad er forskellen mellem nikkelbaserede legeringsmaterialer og rustfrit stål?


1. Forskellige definitioner

Nikkelbaseret legering er en speciel slags rustfrit stål, en slags højlegeret rustfrit stål indeholdende højt nikkel, højt krom og højt molybdæn.

Rustfrit stål er forkortelsen for rustfrit og syrefast stål. Stål, der er modstandsdygtige over for svage ætsende medier såsom luft, damp og vand eller har rustbestandighed, kaldes rustfrit stål.

2. Høj ydeevne

Nikkelbaserede legeringer har meget god lokal korrosionsbestandighed. De har god modstandsdygtighed over for grubetæring og god spændingskorrosionsbestandighed under havvand, luftfyldte, sprækker og erosionsforhold ved lav hastighed. Det er en erstatning for Ni-baserede legeringer og titanlegeringer. Materiale. Samtidig har det bedre høj temperatur eller korrosionsbestandighed. Og rustfrit stål er næsten i denne henseende.

3. Forskellig klassifikation

Fasestrukturen af ​​nikkelbaserede legeringer er en stabil austenitisk metallurgisk struktur.

Rustfrit stål opdeles ofte i martensitisk stål, ferritisk stål, austenitisk stål, austenitisk-ferritisk (duplex) rustfrit stål og nedbørshærdende rustfrit stål i henhold til organisationens tilstand.

Udvidet information

Præcisionslegeringer, herunder nikkelbaserede bløde magnetiske legeringer, nikkelbaserede præcisionsmodstandslegeringer og nikkelbaserede elektriske varmelegeringer. Den mest almindeligt anvendte bløde magnetiske legering er Permalloy med omkring 80 % nikkel. Dens maksimale permeabilitet og indledende permeabilitet er høj, og dens koercitivitet er lav. Det er et vigtigt kernemateriale i elektronikindustrien.

De vigtigste legeringselementer i nikkelbaserede præcisionsbestandige legeringer er krom, aluminium og kobber. Denne legering har høj resistivitet, lav temperatur-resistivitetskoefficient og god korrosionsbestandighed og bruges til at fremstille modstande. Nikkelbaseret elektrisk varmelegering er en nikkellegering med 20% krom, som har god oxidationsmodstand og korrosionsbestandighed og kan bruges i lang tid ved en temperatur på 1000 til 1100 ℃.