86-17708476248

EN
alle kategorier

Industri Nyheder

Du er her : Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Hvad er Inconel? Hvad er kendetegnene ved Inconel?

TID: 2021-07-31 HITS: 7

Inconel er en nikkel-, jern- og koboltbaseret legering udviklet til applikationer, hvor 2113 kræver fremragende mekaniske og kemiske egenskaber ved høje temperaturer. Inconel 718 er en 5261 præcipitationshærdende nikkel-chrom legering; det høje nikkelindhold i Inconel 600 gør, at legeringen har en meget stærk modstand mod chloridspændingsrevner korrosion på 4102 og 1653, og kan bevare sin høje korrosionsbestandighed i reduceret tilstand. Og det har også stærk korrosionsbestandighed i alkalisk opløsning; Inconel X-750 legering er hovedsageligt nikkelbaseret superlegering med γ, Ti, Nb)] faseældningsforstærkning osv.

Inconel har en enfaset struktur og har lignende problemer med austenitisk rustfrit stål under svejsning, såsom svejsning af varme revner, svejseporer og intergranulær korrosion af svejsede samlinger.


(1) Følsomhed ved svejsning af varme revner

Inconel-svejsning producerer nogle gange makrorevner, mikrorevner eller begge svejsninger. Termisk revnedannelse er forårsaget af blanding af svovl, bly, fosfor eller metaller med lavt smeltepunkt for at danne intergranulære tynde film og forårsage alvorlig skørhed ved høje temperaturer. Generelt er det forårsaget af indeslutninger, der trænger ind fra overfladen langs det intergranulære. Derudover er svejsevarmetilførslen relativt stor, hvilket får svejsefugen til at overophedes og producere grove korn. Nogle lavtsmeltende eutektiske krystaller er koncentreret på de grove søjleformede korngrænser. De har lav styrke og høj skørhed og er nemme at danne varme revner under påvirkning af svejsebelastning. Når buen er lukket, er buekrateret ikke fyldt, den aktuelle henfaldstid er kort, mængden af ​​aflejret metal ved buen er lille, og pit vises, dets styrke er svag, og det er let at producere mikrorevner ved buen under påvirkning af fasetransformationsspænding og fastholdelsesspænding.


(2) Organisationen er let at være grov

Under påvirkning af varme under svejsning er svejsesømmen og basismetallet tilbøjelige til at overophedes, hvilket resulterer i grove krystalkorn og sænker de mekaniske egenskaber og korrosionsbestandigheden af ​​samlingen.


(3) Flydende metal har dårlig flydeevne, er ikke let at fugte og sprede og er tilbøjelig til defekter såsom underskårne og usmeltede

 Selvom svejsestrømmen øges, kan det flydende svejsemetal ikke forbedres, men det vil medføre bivirkninger. Overdreven svejsestrøm vil ikke kun overophede svejsebassinet og øge sandsynligheden for termisk revnedannelse, men også gøre svejsemetallets deoxideringsmiddel overdreven. Fordampning øger porøsiteten.


(4) Følsomhed over for stomata

Inconel, især industrielt rent nikkel osv., på grund af den lille væskefaseafstand og dårlige flydeevne, er det nemt at producere porer, når svejsningen afkøles hurtigt. Ilt, brint, nitrogen, kuldioxid og kuliltegas har stor opløselighed i smeltet flydende Inconel, men deres opløselighed i fast tilstand er stærkt reduceret. Når nikkel-baseret legeringssvejsning skifter fra høj temperatur til kold, er gassen i det aflejrede metal. Pyruvats opløselighed falder også tilsvarende. Den frigjorte gas i det flydende nikkel med dårlig fluiditet kan ikke flyde fuldstændigt over før størkningen af ​​Inconel-legeringssvejsesømmen for at danne porer.


(5) Dybden af ​​svejsemetalpenetration

Indtrængningsdybden af ​​nogle Inconel svejsemetaller er kun halvdelen af ​​almindeligt kulstofstål.


(6) Korrosion i svejsezonen

Når Ni-Mo-legeringen passerer gennem sensibiliseringstemperaturzonen (1200℃~1300℃ og 600℃~900℃), udfældes molybdæn-rige faser langs korngrænserne, hvilket resulterer i Mo-udtømte zoner og intergranulær korrosion.