86-17708476248

EN
alle kategorier

Industri Nyheder

Du er her : Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Hvad er nikkellegeringer? Hvad er klassificeringen af ​​nikkellegeringer?

TID: 2021-07-31 HITS: 9

Nikkellegering, også kendt som nikkel-baseret legering, er en legering sammensat af nikkel-baseret tilsætning af andre elementer. Monel-legeringen, som indeholder omkring 30 % kobber, produceret omkring 1905, er en tidligere nikkellegering. Nikkel har gode mekaniske, fysiske og kemiske egenskaber. Tilføjelse af passende elementer kan forbedre dets oxidationsmodstand, korrosionsbestandighed, højtemperaturstyrke og forbedre visse fysiske egenskaber.

Nikkellegeringer kan bruges som elektroniske rørmaterialer, præcisionslegeringer (magnetiske legeringer, præcisionsmodstandslegeringer, elektriske varmelegeringer osv.), nikkelbaserede højtemperaturlegeringer, nikkelbaserede korrosionsbestandige legeringer og formhukommelseslegeringer. Nikkellegeringer er meget udbredt i sektorer som energiudvikling, kemisk industri, elektronik, navigation, luftfart og rumfart.


Opdelt efter formål:

①Nikkelbaseret superlegering.

De vigtigste legeringselementer er chrom, wolfram, molybdæn, kobolt, aluminium, titanium, bor, zirconium og så videre. Blandt dem spiller chrom en antioxidations- og anti-korrosionsrolle, og andre elementer spiller en styrkende rolle. Det har høj styrke, oxidationsbestandighed og gaskorrosionsbestandighed ved høj temperatur på 650 ~ 1000 ℃. Det er den mest udbredte og højeste højtemperaturstyrkelegering blandt højtemperaturlegeringer. Det bruges til at fremstille højtemperaturdele af flymotorvinger og raketmotorer, atomreaktorer og energikonverteringsudstyr.

②Nikkelbaseret korrosionsbestandig legering.

De vigtigste legeringselementer er kobber, krom og molybdæn. Det har god omfattende ydeevne og kan modstå forskellige syrekorrosion og spændingskorrosion. Den tidligste anvendelse er nikkel-kobber legering, også kendt som Monel; derudover er der nikkel-chrom-legering, nikkel-molybdæn-legering, nikkel-chrom-molybdæn-legering og så videre. Anvendes til fremstilling af forskellige korrosionsbestandige dele.

③Nikkel-baseret slidbestandig legering.

De vigtigste legeringselementer er chrom, molybdæn og wolfram, men indeholder også en lille mængde niob, tantal og indium. Ud over slidstyrke er dens oxidationsmodstand, korrosionsbestandighed og svejseydelse også god. Det kan bruges til at fremstille slidbestandige dele og kan også bruges som et belægningsmateriale, der kan belægges på overfladen af ​​andre basismaterialer gennem overfladebehandling og sprøjteprocesser.

④Nikkelbaseret præcisionslegering.

Herunder nikkelbaserede bløde magnetiske legeringer, nikkelbaserede præcisionsmodstandslegeringer og nikkelbaserede elektriske varmelegeringer. Den mest almindeligt anvendte bløde magnetiske legering er Permalloy med omkring 80 % nikkel. Dens maksimale permeabilitet og indledende permeabilitet er høj, og dens koercitivitet er lav. Det er et vigtigt kernemateriale i elektronikindustrien. De vigtigste legeringselementer i nikkelbaserede præcisionsmodstandslegeringer er krom, aluminium og kobber. Denne legering har høj resistivitet, lav temperatur-resistivitetskoefficient og god korrosionsbestandighed og bruges til at fremstille modstande. Nikkelbaseret elektrisk varmelegering er en nikkellegering med 20% krom, som har god oxidationsmodstand og korrosionsbestandighed og kan bruges i lang tid ved en temperatur på 1000 til 1100 ℃.

⑤Nikkelbaseret formhukommelseslegering.

En nikkellegering indeholdende 50(at)% titanium. Gendannelsestemperaturen er 70°C, og formhukommelseseffekten er god. En lille ændring i andelen af ​​nikkel-titanium-komponenter kan ændre genvindingstemperaturen inden for området 30-100°C. Det bruges mest til fremstilling af automatiske åbningsstrukturelle dele, der bruges i rumfartøjer, selvspændende fastgørelseselementer, der bruges i rumfartsindustrien, kunstige hjertemotorer, der bruges i biomedicin osv.