86-17708476248

EN
alle kategorier

Industri Nyheder

Du er her : Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Super rustfrit stål spiller en vigtig rolle i afsaltningsindustrien

TID: 2021-03-31 HITS: 10

Super rustfrit stål er begunstiget af den storstilede afsaltningsindustri i Mellemøsten på grund af dens korrosionsbestandighed og super termiske ledningsevne. I det ekstremt tørre Mellemøsten er der knapt med ferskvand, men befolkningen fortsætter med at vokse, og drikkevand er stadig en meget dyrebar vare.

I årtier har området været afhængig af afsaltningsprocesser for at give værdifuldt ferskvand til beboerne i området.

11-1

Afsaltningsindustrien er en global industri. Der er i øjeblikket mere end 17,000 kommercielle afsaltningsanlæg på verdensplan, der leverer brugbart vand til 174 lande. Afsaltningsanlæg fjerner salt og mineraler fra havvand, hvilket gør det mere velegnet til konsum og landbrugsvanding.

Afsaltningskapaciteten i Mellemøsten tegner sig for mere end 60 % af den samlede globale kapacitet. Saudi-Arabien er den største producent af afsaltet havvand i regionen. På grund af dets korrosionsbestandighed er super rustfrit stål blevet det foretrukne udstyrsmateriale til destillationsafsaltningsanlæg og omvendt osmoseafsaltningsanlæg.


Afsaltningsproces

Moderne afsaltningsanlæg bruger normalt to processer - destillationsproces eller omvendt osmoseproces, og stål er kernematerialet i disse to processer.

Efter at havvandet, der transporteres af rørledningen, er behandlet af en af ​​processerne, vil det blive opdelt i behandlet vand og koncentreret saltlage, og saltindholdet i den koncentrerede saltlage er højere end i det jomfruelige havvand.

Destillationsprocessen simulerer vandkredsløbsprocessen, som bruger varme til at fordampe og kondensere havvandet for at opnå rensning af havvandet.

I et afsaltningsanlæg med omvendt osmose bruges en højtryksvandpumpe til at få havvand til at passere gennem en membran, som tillader vandet at passere igennem, samtidig med at salt og andre mineralske faste stoffer blokeres.

På grund af dets korrosionsbestandighed er super rustfrit stål blevet det foretrukne materiale til disse to afsaltningsanlæg. Super rustfrit stål er holdbart og har lave vedligeholdelseskrav. Det er en uundværlig del af afsaltningsindustriens succes.


Korrosionsbestandighed af super rustfrit stål

Destillations- og afsaltningsanlæg bruger normalt molybdænholdige duplex super rustfrit stål, såsom 2205 og 2304 super rustfrit stål, som har fremragende korrosionsbestandighed.

Duplex super rustfrit stål har desuden en høj mekanisk styrke, hvilket betyder, at det bruges mindre ved konstruktion af udstyr, og den samlede vægt af fordamperen i afsaltningsanlægget kan derfor reduceres med 30 %, hvorved den økonomiske effektivitet forbedres.

I afsaltningsanlægget for omvendt osmose kan brugen af ​​6% molybdænholdigt super rustfrit stål og super duplex super rustfrit stål (for eksempel 2507 super rustfrit stål, der bruges i Ashkelon afsaltningsanlæg i Israel) også effektivt hæmme korrosion.

Selvom afsaltningsteknologien fortsætter med at udvikle sig, er super rustfrit stål stadig et almindeligt materiale med pålidelighed og korrosionsbestandighed i afsaltningsindustrien.


Nye grønne løsninger

Som en energiintensiv industri har afsaltning et enormt kulstofaftryk, og de nuværende innovative nye afsaltningsteknologier vil hjælpe industrien med at blive grønnere.

I januar 2020 gav den saudiske regering det britiske Solar Water-selskab til opgave at bygge landets første kuppel-type solafsaltningsanlæg i den nye by "NEOM" i nordvest.

Ifølge Solar Waters kuppelsolkoncept vil havvand strømme ind i en hydrologisk kuppel bygget af stål og glas, og solstrålingen vil blive koncentreret på stålrammens glaskonstruktion ved at bruge parabolske spejle.

Denne innovative teknologi kan danne en "kontinuerlig vandcyklus" inde i kuplen. Stålets korrosionsbestandighed og supertermiske ledningsevne er nøglen til dette projekts succes.

Med fremkomsten af ​​vedvarende energiløsninger vil stål som et holdbart, pålideligt og yderst genanvendeligt materiale fortsat spille en vigtig rolle inden for afsaltning.