86-17708476248

EN
alle kategorier

Industri Nyheder

Du er her : Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Relevante politikker og klassificering af superlegeringer i Kinas superlegeringsindustri

TID: 2021-08-09 HITS: 25

Superlegering refererer til en type metalmateriale baseret på jern, nikkel og kobolt, der kan arbejde i lang tid ved en høj temperatur over 600 ℃ og en vis stress. Superlegering har høj høj temperaturstyrke, god oxidations- og korrosionsbestandighed, god træthedsydelse, brudsejhed og andre omfattende egenskaber. Det største træk ved superlegeringer er ikke, at deres absolutte smeltepunkt er meget højt, men at de stadig har gode egenskaber ved høje temperaturer.

I den "tolvte femårige udviklingsplan for den nye materialeindustri", der blev udgivet i 2012, blev high-end metalstrukturmaterialer inklusive superlegeringer opført som et af de seks nøgleudviklingsområder i den nye materialeindustri

18-1

Relevante politikker for superlegeringsindustrien
tid
filnavn
indhold
2012.1
"Den tolvte femårige udviklingsplan for den nye materialeindustri"
De vigtigste bærende metalstrukturmaterialer til større udstyr nævner superlegeringsvinger til gasturbiner og superlegeringer til rumfart.
2015.5
"Made in China 2025"
Blandt de ti store felter involverer rumfart, elektrisk kraft og andre felter højtemperaturlegeringer
2016.10
"Udviklingsplan for industriteknologisk innovationsevne (2016-2020)"
Fremskynd udviklingen af ​​vigtige strategiske materialer såsom superlegeringer
2016.12
"Den 13. femårsplan for udvikling af nationale strategiske nye industrier"
Byg en additiv fremstillingsindustrikæde og bryd igennem specielle materialer til additiv fremstilling såsom højtemperaturlegeringer
2016.12
"Ny materialeindustriudviklingsvejledning"
I det nye projekt til forbedring af materialesikkerhedsniveau nævnte materialerne til rumfartsudstyr og kraftudstyrsmaterialer forskning og udvikling af superlegeringsvingeteknologi, og de additive fremstillingsmaterialer i det førende pilotprojekt for nye materialer nævnte gennembrud inden for superlegeringsmetalpulvere og udviklingen af ​​nøgle nye materialeanvendelser såsom superlegeringer. Demonstrere og formulere standarder for højtemperaturlegeringer, nikkel, aluminium, magnesium og andre metaller og legeringspulvere
2017.4
"Særlig plan for videnskabelig og teknologisk innovation på materialeområdet i den 13. femårsplan" 
Kraftfuldt udvikle superlegeringer for at imødekomme de materielle behov for mit lands store projekter og nationale forsvarskonstruktioner
2017.11
"Treårig handlingsplan for at forbedre fremstillingens kernekonkurrenceevne (2018-2020)"
Fremskynd industrialiseringen af ​​avancerede metal- og ikke-metalnøglematerialer, og fokuser på udviklingen af ​​superlegeringsmaterialer til motorer
2017.12
"Additive Manufacturing Industry Development Action Plan (2017-2020)"
Udvikl højkvalitets titanlegering, superlegering, aluminiumslegering og andre metalpulvere med lav hulpulverhastighed, regelmæssig partikelform, ensartet partikelstørrelse og lavt indhold af urenheder.
2018.3
"Ny materialestandardpilothandlingsplan
(2018-2020)"
Pilotstandarden for udvikling af nye materialer fokuserer på højtemperaturlegeringer og realiserer indenlandsk forsyning af højtemperaturlegeringer
2018.5
"Arbejdsvejledning til industriel transformation og opgraderingsfond 2018"
Nøglegrundmaterialer fokuserer på at understøtte superlegeringsmaterialer til rumfartsstandarddele
2019.11
"Industriel strukturjusteringsvejledningskatalog (2019-udgave)"
Jern og stål understøtter højtemperaturlegeringer, maskineri understøtter højtemperaturkomponenter i gasturbiner (rotorlegemesmedninger til tunge gasturbiner over 300 MW, storskala højtemperaturlegeringsfælge, cylinderblokke, vinger osv.) og kontrol systemer

Datakilde: indsamling af offentlig information

I et miljø med høje temperaturer vil materialet fremskynde nedbrydningen, og organisationen er tilbøjelig til ustabilitet, deformation og revnevækst under påvirkning af temperatur og stress, oxidation og korrosion på overfladen af ​​materialet under brug, og høj temperaturbestandighed og modstand af højtemperaturlegering Korrosion og andre egenskaber afhænger hovedsageligt af dens kemiske sammensætning og organisatoriske struktur.

I henhold til matrixelementerne kan superlegeringer opdeles i jernbaserede superlegeringer (der står for 14.3%), nikkelbaserede superlegeringer (der står for 80%) og koboltbaserede superlegeringer (der står for 5.7%)


Klassificering af superlegeringer
Klassifikationsstandard
typen
Materialeegenskaber
Grundelement
Jernbaseret superlegering
Også kendt som varmebestandigt legeret stål, kan varmebestandigt legeret stål opdeles i martensit, austenit, perlit og ferritisk varmebestandigt stål i henhold til dets normaliseringskrav. Driftstemperaturen er lav (600 ~ 850 ℃), og den bruges generelt til dele med lav driftstemperatur i motoren, såsom turbineskiver, huse og aksler.
Nikkelbaseret superlegering
Den højeste driftstemperatur (ca. 1000°C) bruges i vid udstrækning til fremstilling af de varmeste dele af aerojetmotorer og forskellige industrielle gasturbiner, såsom turbinearbejdsvinger, styrevinger, turbiner osv.
Koboltbaseret superlegering
Driftstemperaturen er omkring 950 ℃, med god støbeevne og svejsbarhed. Det bruges hovedsageligt som ledeskovlemateriale. Legeringen er dyr på grund af færre koboltressourcer.
Forberedelsesproces
Deformeret superlegering
Den største mængde er påkrævet for først at forberede en højtemperaturlegeret masterlegering og derefter bearbejde den til et materiale gennem kolde og varme deformationsmetoder såsom smedning, valsning og ekstrudering. Legeringsgraden og højtemperaturstyrken er lav.
Støbning af superlegering
Jo højere driftstemperatur og styrke, jo højere legeringsgrad. Under disse omstændigheder er traditionel varmformning vanskeligere, og nogle dele er komplicerede i struktur, og præcisionsstøbeprocesser er nødvendige for at fremstille dele.
Pulvermetallurgisk superlegering
Ved at bruge flydende metalforstøvning eller højenergi-kuglefræsemaskinepulver er krystalkornene fine, sammensætningen og strukturen ensartet, og den varme bearbejdelighed er væsentligt forbedret. Støbe-superlegeringer, der er svære at deformere, kan omdannes til deforme superlegeringer ved at forbedre deres termoplasticitet ved hjælp af pulvermetoden.
Intermetallisk sammensat superlegering
Ti-Al intermetallisk forbindelse har lav densitet, specifik styrke, høj specifik stivhed og fremragende ydeevne ved høj temperatur. Det er det mest ideelle nye højtemperatur strukturelle materiale til flyveskak.
Styrkende metode
Fast opløsning forstærket superlegering
Det har fremragende oxidationsmodstand, god plasticitet og formbarhed og en vis højtemperaturstyrke. Det bruges hovedsageligt til dele med højere omgivelsestemperatur, men lavere stress, såsom forbrændingskamre og flammerør.
Ældningsforstærket superlegering
Den har høj temperaturstyrke og krybestyrke samt god samlet ydeevne. Det bruges hovedsageligt til dele med høj belastning, høj omgivelsestemperatur og medium temperatur, såsom turbinevinger og turbineskiver.
Oxiddispersion forstærket superlegering
Oxidpartikler er spredt i legeringen, som har høj termisk stabilitet og kan opretholde høj styrke over 1000 ℃
Korngrænse forstærket superlegering
Tilsætning af sporstoffer som bor, cerium, zirconium og magnesium til legeringen forbedrer korngrænsens tilstand og forbedrer legeringens krybemodstand.

Datakilde: indsamling af offentlig information