86-17708476248

EN
alle kategorier

Industri Nyheder

Du er her : Forside>Nyheder>Industri Nyheder

Er 2.4611 nikkel-chrom-molybdæn-legering nem at behandle?

TID: 2021-07-31 HITS: 13

2.4611 højtemperaturlegering er en højtemperaturlegering af 760℃800MPa højtemperaturmateriale. Støbning af højtemperaturlegering refererer til en type højtemperaturlegering, der kan eller kun kan dannes ved støbemetoder. Dens hovedtræk er:

1. Det har en bredere vifte af sammensætning. Da det ikke er nødvendigt at tage hensyn til dens deformationsbehandlingsydelse, kan legeringens design fokusere på at optimere dens brugsydelse. For nikkelbaserede superlegeringer kan indholdet af γ' f.eks. justeres til 60 % eller højere ved at justere sammensætningen, således at legeringen stadig kan opretholde fremragende ydeevne ved en temperatur så høj som 85 % af smeltepunktet for legering.

2. Det har et bredere anvendelsesområde. På grund af de særlige fordele ved støbemetoden er det muligt at designe og fremstille legeringsstøbegods med næsten nettoform eller ingen margin med vilkårlige komplekse strukturer og former i henhold til delenes brugsbehov.

I henhold til støbelegeringens driftstemperatur kan den opdeles i følgende tre kategorier:

Type 1: Ensakset krystalstøbe-superlegeringer brugt ved -253~650℃. Disse legeringer har gode omfattende egenskaber i en lang række temperaturer, og de kan opretholde styrke og plasticitet ved lave temperaturer uden at falde. For eksempel Monel K500 legering, som bruges i rumfarts- og rumfartsmotorer, har en trækstyrke på 1000 MPa, en flydespænding på 850 MPa og en trækplasticitet på 15 % ved 650°C; dens holdbarhed under stress ved 650°C og 620 MPa er 200 timer. Det er blevet brugt til fremstilling af diffusorhuse i flymotorer og forskellige komplekse konstruktionsdele til pumper i rumfartsmotorer.

Type 2: Ensakset krystalstøbe-superlegeringer brugt ved 650 ~ 950 ℃. Disse legeringer har højere mekaniske egenskaber og termisk korrosionsbestandighed ved høje temperaturer. For eksempel K419-legering, ved 950°C, er trækstyrken større end 700 MPa, og trækstyrken er større end 6%; ved 950°C er udholdenhedsstyrkegrænsen i 200 timer større end 230MPa. Denne type legering er velegnet til brug som aero-motor turbinevinger, ledeskovle og støbte turbiner.

Type 3: Retningsbestemt størknede søjlekrystaller og enkeltkrystal-superlegeringer brugt ved 950 ~ 1100 ℃ har fremragende omfattende ydeevne og termisk korrosionsbestandighed i dette temperaturområde. For eksempel har DD402 enkeltkrystallegering en holdbarhed på mere end 100 timer under en belastning på 1100°C og 130MPa. Dette er et turbinebladsmateriale med temperatur til husholdningsbrug, som er velegnet til fremstilling af første trins turbineblad til en ny højtydende motor.

Med den løbende forbedring af præcisionsstøbeteknologi dukker der også nye specielle processer op. Finkornet støbeteknologi, retningsbestemt størkningsteknologi, CA-teknologi af komplekse tyndvæggede konstruktionsdele osv. har i høj grad forbedret niveauet for støbning af højtemperaturlegeringer, og anvendelsesområdet er fortsat med at stige.