86-17708476248

EN
alle kategorier

Industri Nyheder

Du er her : Forside>Nyheder>Industri Nyheder

9 Retningslinjer for svejst fremstilling af nikkellegeringer Hastelloy C-276

TID: 2020-06-08 HITS: 20

Hastelloy C-276, UNS N10276, eller C276 for kort, er den mest almindelige nikkel-baserede korrosionsbestandige legering velegnet til forskellige kemiske industrier indeholdende oxiderende og reducerende medier. Det høje indhold af molybdæn og krom gør legeringen modstandsdygtig over for chlorionkorrosion, wolframelement forbedrer korrosionsbestandigheden yderligere.

Hastelloy C-276 er et af de eneste materialer, der er modstandsdygtige over for korrosion af våd klorgas, hypoklorit og klordioxidopløsninger. Det har betydelige virkninger på højkoncentrerede chloridsaltopløsninger såsom ferrichlorid og kobberchlorid. Korrosionsbestandighed.

Hastelloy C-276 har ni store forholdsregler ved svejsning, "Opsummering er som følger:

1. Rengøring før svejsning
På grund af snavs og oxider, der klæber til overfladen af ​​Hastelloy, skal svejseområdet rengøres før svejsning. Rensemetoden kan være mekanisk rensning, det vil sige, at svejseområdet poleres med en vinkelsliber, indtil den metalliske glans er blottet. Rengøringsbredden skal være mere end 100 mm for at sikre, at urenheder ikke trænger ind i svejseområdet.
2. Svejsemetode
Svejsning udføres generelt ved DC-direkte forbindelsesmetode. Ved direkte DC-forbindelse er wolframniveautemperaturen lav, den tilladte strøm er stor, wolframniveautabet er lille, wolframniveauenden er poleret ved 30°, og hovedet er let poleret ud af planet.
3. Gasbeskyttelse
Hastelloy C-276 skal træffe foranstaltninger for at minimere korrosionsbestandigheden af ​​svejsningen og den varmepåvirkede zone, såsom wolframgasafskærmet svejsning (GTAW), metalelektrode gasskærmet svejsning (GMAW), dykket lysbuesvejsning eller andre svejsemetoder, der minimerer korrosionsbestandighed af svejsninger og varmepåvirkede zoner.
4-1Overvej den åbenlyse beskyttelseseffekt af argongas: god beskyttelse, koncentreret varme, god svejsekvalitet, lille varmepåvirket zone, lille deformation af svejsningen, så korrosionsbestandigheden af ​​svejsning og varmepåvirket zone reduceres til et minimum.

4. Svejserille
Svejseriller bearbejdes fortrinsvis ved mekanisk bearbejdning, fortrinsvis kold bearbejdning, for at sikre, at formen, størrelsen og ruheden af ​​den bearbejdede overflade opfylder kravene i tegnings- eller svejseprocesforskrifterne. Bearbejdningen af ​​rillen før svejsning vil medføre arbejdshærdning, så det er nødvendigt at slibe den bearbejdede rille før svejsning. Svejseriller bør ikke have defekter såsom delaminering, foldning, revner og rivning.

Svejs rillen og metaloverfladen inden for 50 mm bredde på begge sider for at fjerne oxidationsfarven, og rengør med oxidfri opløsningsmidler såsom ethanol, acetone eller propanol for at fjerne forurenende stoffer såsom fedt, fugt, kridtmærker osv. Nogle gange fnug- fri hud eller cellulosesvamp. "Special Steel 100 Seconds" minder om, at ubrugelige svejsematerialer, skadelige stoffer på arbejdernes urene tøj og sko bør forhindres i at komme i kontakt med emnet for at undgå kontaminering af emnet.


5. Valg af svejsematerialer
Qingtuo recommends: use ERNiCrMo-4 welding wire, and use ENiCrMo-4 as the electrode. This welding wire has excellent corrosion resistance and process performance. Its chemical composition is similar to the base material and the manganese content is higher than the base material. It can improve crack resistance and control porosity during welding. Especially ultra-low carbon poses a risk of preventing intergranular corrosion.
1634621231495539

6. Forvarmning og mellemlagstemperatur:
I omgivelser med rumtemperatur kræver Hastelloy-svejsningen generelt ikke forvarmning. Kun når temperaturen i luften er under nul grader, eller når der ophobes fugt, skal grundmaterialet opvarmes, men opvarmningstemperaturen skal kun nå 30-40 ℃.

Under svejseprocessen vil svejsemetallet danne en Fe-Cr metalforbindelse ved høj temperatur (375-875°C) i lang tid, det vil sige σ-fasen, σ-fasens ydeevne er ekstremt hård og skør , og er fordelt ved korngrænsen. Få svejsemetallets slagstyrke til at falde og blive skørt.
Ved brug af flerlagssvejsning skal temperaturen mellem lagene være lavere end 90 ℃, formålet er at forhindre 375-875 ℃ for lang tid, hvilket forårsager sigma-faseskørhed.

7. Forholdsregler under svejsning
For at reducere svejsevarmetilførslen, prøv at vælge en lille svejsestrøm og brug den hurtige svejsemetode til svejsning. Fordi Hastelloy er tilbøjelig til at revne ved buens slutposition, skal buegraven desuden fyldes, når buen lukkes. Inden lysbuesvejsningen skal den tidligere buegrav poleres, og derefter rengøres med en blød børste, før du fortsætter. Efterfølgende svejsning. Disse to behandlinger kan undertrykke forekomsten af ​​varme revner.

De svejste samlinger er tilbøjelige til intergranulær korrosion. Herunder intergranulær korrosion af svejsningen, "knivætsning" i det overophedede område tæt på fusionslinjen og intergranulær korrosion af sensibiliseringstemperaturen i den varmepåvirkede zone.

8. Varmebehandling efter svejsning:
Men i meget barske miljøer bør C-276 materialer og svejsede dele varmebehandles i opløsning for at opnå den bedste korrosionsbestandighed.
Hastelloy C-276 legering materiale opløsning varmebehandling, "specialstål 100 sekunder" anses for at omfatte to processer: (1) opvarmning ved 1040 ℃ ~ 1150 ℃; (2) hurtig afkøling til sort tilstand (400 ℃ inden for to minutter til venstre og højre), materialet behandlet på denne måde har god korrosionsbestandighed. Derfor er stressaflastende varmebehandling af Hastelloy C-276 legering ineffektiv. Før varmebehandlingen skal oliepletter på overfladen af ​​legeringen renses for snavs, der kan danne kulstof under varmebehandlingen.

Hastelloy C-276 legeringsoverflade vil producere oxider under svejsning eller varmebehandling, hvilket reducerer Cr-indholdet i legeringen og påvirker korrosionsbestandigheden, så den skal rengøres. Du kan bruge en stålbørste eller slibeskive i rustfrit stål, derefter nedsænke i en blanding af salpetersyre og flussyre i passende forhold til syltning, og til sidst skylles med rent vand.

9. Forholdsregler for svejseværktøj:
Bearbejdningsværktøjerne bør være specielle rengøringsværktøjer til nikkellegeringer. Disse værktøjer bør opbevares separat og tydeligt mærket for at forhindre forveksling med andre værktøjer.

Man skal sørge for at forhindre, at emnet kommer i kontakt med lavtsmeltende metaller for at forhindre dannelsen af ​​skørhed af ustabile metaller på grund af stigningen i kulstof eller svovl. Brugen af ​​temperaturmålekridt, blæk og salve bør også begrænses under fremstillingsprocessen.

Slibeskiven, der bruges til at slibe emnet, skal være fri for jernioner, og klæbemidlet bør ikke være organisk harpiks.

Placeringen af ​​udstyr under tryk før svejsning skal udføres ved hjælp af samme proces som den kvalificerede formelle svejsning, og positioneringssvejsesømmen skal smeltes ind i den permanente svejsesøm til sidst. Svejste dele må ikke tvangsmonteres for at forårsage lokal hærdning af de svejste dele.